30
aug

Úvodné stretnutie s Thalassom

   Autor: Hermes   v články | Zobrazené: 2x

Úvodné stretnutie s kňazom Thalassom som nebral ako oficiálnu prednášku, no musím podotknúť, že aj z takejto voľnejšej formy som si dosť odniesol. Aj keď som sa cítil trošku stratený, keďže priznávam, že bylinkárstvo nie je vôbec moja parketa a v porovnaní s kolegami som rozhodne ťahal za kratší koniec. Poznal som akurát ginko a tú levaduľu, ktorú kolegyňa Vhiolynta doniesla.

Všetko ostatné pre mňa bola španielska dedina. Napriek tomu som si spravil pár poznámok a zapamätal si mnoho hodnotných informácií. O tom, na čo ktorá bylinka môže slúžiť, že rozhoduje aj energetika a inšpiroval sa  aj príbehom o mužovi, ktorý prekonal vek 250 rokov. To je vcelku zaujímavý životný cieľ.

Trošku ma prekvapilo tvrdenie, že sex vybíja životnú energiu, pretože ja som to vždy preciťoval úplne inak, ale v tomto bolo super, že bol priestor si veci rozdebatovať a urobiť vlastný názor, trošku vykorigovať také radikálne odhováranie od sexu. 🙂

Z úvodu mám pocit, že toto bude pre mňa dosť ťažké, pretože ja bylinky skutočne nepoznám, aj keď by som chcel. Aj doma napríklad vždy volím prírodnú alternatívu pred liekmi. Našťastie som nikdy nemusel riešiť žiadny závažný problém, takže možno aj preto som nejako k tejto téme zatiaľ neinklinoval.

Aj keď liečiteľstvo nie je smer, ktorým by som sa chcel naplno vybrať v Selekcii, určite sa teším na prednášky, kde sa dozviem práve zaujímavosti z tejto ríše. Vyrobiť si vlastné liečivo bude určite super, tak ako sa naučiť aj vnímanie energetiky byliniek. Je to veľká téma a možnosť poradiť niečo prírodné aj druhým ľuďom, ktorí vždy pri probléme idú do lekárne, je určite hodnotné.

Verím, že nebudem príliš zaostávať, pretože kolegovia sú v tejto oblasti rozhodne viac doma a ja neviem ani ako jednotlivé byliny vyzerajú. Takže by ma určite potešilo, ak by sme ich napríklad mohli vidieť naživo, ovoňať a podobne, pretože obrázok je síce super, ale podľa nich sa mi nedarilo rozoznávať ani huby v lese 🙂

Veľmi ma zaujal prístup kňaza Thalassa, ktorý povedal, že tajomstvá medzi nami neexistujú a môžeme sa rovno pýtať na čokoľvek. Na tajomstvá, receptúry a liečivé vlastnosti. Som veľmi vďačný, že sa môžem aj z tejto oblasti dozvedieť niečo nové a hodnotné. Hoci musím začať skutočne úplne od „ďateliny“.

Tags:

Tento príspevok bol odoslaný v štvrtok, august 30th, 2018 o 19:50 a je zaradený pod články. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätný odkaz - trackback z Vašej stránky.

7 komentárov

Chanik
 1 

Pán kolega,krásny príspevok,výstižný a s citom pre vec.Veľmi obdivujem ľudí,ktorí dokážu takto vyjadriť svoje myšlienky,ja to neviem,nemám ten dar.Podelím sa veľmi rád so všetkým čo viem,a najradšej budem počúvať Thalassu,spoločne sa určite naučíme najviac.A na najbližšie stretnutie prinesiem nejaké bylinky in natura,popozeráme,ovoniame,ochutnáme a porozprávame sa.Teším sa na stretnutie.

august 31st, 2018 at 20:24
Hermes
 2 

Kolega Chanik, mne sa Tvoj blog páčil a čítal som ho s radosťou a potešením, že mám tak fajn kolegov v skupine Lux. Veru o tých bylinkách sa aj ja sa budem veľmi rád učiť. A Tvoj návrh je fakt super. Lebo príroda je príroda, to nenahradí fotka v učebnici 🙂

september 3rd, 2018 at 18:36
Thalassa
 3 

Kolega Hermes aj tvoje meno, čo si si zvolil, podvedome inklinuje ta k hermetizmu, čo je kombinácia mágie, astrológie a alchýmie.Som veľmi rád, že Ťa bylinky tak zaujali, verím, že budeme spolupracovať aj v tomto odbore.Nečudujem sa na tom, že más iné predstavy o sexe, ale slabnutie energetiky v mladom veku ani tak človek ani nevníma. Človek môže žiť intenzívny alebo rozumný sexuálny život, je to slobodné rozhodnutie. Iste si počul o tantra joge, tie techniky akurát sú na to, aby sa čím efektívnejšie udržali sexuálne energie. Ako sa hovorí, čo je dobré, to ti škodí.

Nebuď však frustrovaný, že nepoznáš bylinky ani ja ich nepoznám veľa, sústreďujem sa na tie, ktoré rastú v k okolí prvom rade a na tie, ktoré sú veľmi efektívne a vieme ich si ľahko zohnať- kúpiť.
A nakoniec o tajomstvách, liečiteľ by mal mať radosť v srdci z toho, čo vedel druhým odovzdať a nie z toho, koľko vie a neodovzdá a zoberie si to do hrobu.

september 1st, 2018 at 15:22
Hermes
 4 

Milý kolega Thalassa, veru teším sa na ďalšie pokračovanie a spoznávanie tohto sveta prírody. Ja som bol dlhé roky dosť alergický na pele, čo sa možno aj odrazilo na tom, že som až tak k bylinám neinklinoval, no ako som zmenil do veľkej miery tento môj problém, mám aj bylinky radšej. Takže sa teším na pokračovanie, spoznávanie a ďalšie stretnutia 🙂

september 3rd, 2018 at 18:39
Vhiolynta
 5 

Ďakujem kolegovi Thalassovi za úvodné slová pri mojom/našom prijatí do Spoločenstva. Rada sa prikloním k liečivým účinkom byliniek, no tiež ako Hermes, nepoznám všetky. Na záhradke čo-to pestujem, no tinktúry a olejčeky nerobím. Veľmi rada sa to naučím. Veď ako hovorí stará múdrosť, bylinky nám dávajú zdravie dvakrát, keď za nimi chodíme do prírody, aj keď ich doma potom požívame.
Veľmi rada používam medovku lekársku. Jeden slávny lekár ju nazval elixírom života, asi preto, že je mimoriadnym liekom na upokojenie celého organizmu. Tiež ľahšie večer zaspíme.
Čaj je úplne neškodný a možno ho piť denne. Hovorí sa :“ Sladká priateľka pre radosť zo života“…
A tiež levanduľu. Jej vôňa mi veľmi lahodí. Názov levandule je odvodený od slova „umývať“, čo napovedá, že v stredoveku sa uplatňovala predovšetkým do kúpeľov a v kozmetike.
Čaj z tejto voňavej rastlinky pôsobí proti nespavosti, nervovej slabosti a bolesti hlavy.
Nechcem tu vypísať celý herbár, chcem len napísať, že sa teším na Tvoje prednášky.

september 1st, 2018 at 20:33
Ašarat
 6 

Pán kolega Hermes, čo sa týka sexuálnej energie budem oponovať kolegovi Thalassovi. Ono ja som sa, ako mladý riadil heslom:
„Lepšie sa k smrti u milovať, ako v domove dôchodcov spomínať na pracovné úspechy!“

A taktiež ak človek vie či už intuitívne alebo sa to cielene učí, sex môže človeka aj dopĺňať energiou. Pretože jednak niečo vypúšťam do „Éteru“ a jednak to, čo partnerka/partner vypúšťa mne slúži ako zdroj sily a energie, ktorú dokážem vstrebať.

Každý však máme samozrejme právo na svoj názor a týmto netvrdím, že Thalassov nie je správny.

september 3rd, 2018 at 12:59
Hermes
 7 

Moja reč kolega Ašarat 🙂 A veru aj keby sex vyčerpával, je vždy lepšie tú životnú energiu investovať do milovania ako stresu a práce 🙂 Hoc si myslím, že v tomto je možno každý trochu inak nastavený, ale určite aj táto oblasť stojí za ďalšie skúmania 🙂

september 3rd, 2018 at 18:43

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.


Copyright © 2018 - prirodna-medicina.SELEKCIA.SK - používame WordPress
Design blogov vytvorili InfoCreek