9
okt

Liečiteľ – Dispozičný prognostik – záver

   Autor: Asarat   v články | Zobrazené: 859x

Priatelia čitatelia
Na záver týchto absurdít, vám priblížim ešte dve stretnutia s takzvanými prevádzkovateľmi prognostickej diagnostiky. Prvé bude neškodné ponaučenie a druhé? Nuž to bude práve o hyenizme, ale veď posúďte sami.

Myslel som, že zanikli, alebo sú len ticho? Na chodbe kde sedím roky prišiel jeden pán a prenajal si dve kancelárie. Tak ako najstarší v budove som sa sním zoznámil a opýtal sa čo tam bude robiť. Zneistel a nakoniec povedal: „Ja nič, manželka tu bude mať psychologickú ambulanciu.“ Nuž a o týždeň tam začal pôsobiť on, ale tíško nechcel nikomu prezradiť čo robí. Prešli mesiace a nakoniec sme sa zoznámili a pri jednej debate mi povedal: „Vieš Ašarat ja som Dispozičný prognostik a mám klientelu hlavne z Maďarska, lebo na Slovensku to niektorí prehnali a pokazili nám meno.“
Nemal som náladu to nijako zvlášť rozoberať tak som mu len povedal, že mám osobnú skúsenosť s bigotným katolíkom prognostikom. Len mávol rukou a povedal: „veď toto je to“!
Tu niekde by to mohlo skončil a s Ing. Pavlom (meno nie je skutočné je zmenené) by som asi nemal žiadnu skúsenosť, keby sa o ňu nepodelil môj kolega a kamarát. A teraz krátky vstup ako dopadol on.

„Ahoj Ašarat neuveríš kde som bol! Bol som tu za Ing. Pavlom, on je tiež ten prognostik a tak mi nedala zvedavosť, či pozná Nica a tak, že čo mi povie o mojom osude a či sa niečo zmení. No šiel som postavil si ma chrbtom a cítil som a aj tak periférne som videl, že máva rukou. Potom čosi hatlaninou rozprával a …. „

Tu nastal obrovský smiech pretože sa kolega nezdržal a než mohol pokračovať sa musel utíšiť. Keď ho to prešlo pokračoval.
„Ty on ti mi toľko blbostí natáral, že ma podvádza žena, že on to dá do poriadku. No ja som bol ticho som mu nepovedal, že som vyše dvadsať rokov šťastne rozvedený a mám len občasné známosti. Tak neviem čo vlastne bude dávať do poriadku. A potom mi rozprával , ako mám dotrhanú auru nevyváženú osobnosť a“ …. . mnoho iných vecí.

Opýtal som sa: „človeče a to si tam na čo šiel?“
„Lebo som starý somár a bol som zvedavý. No a povedz bolo mi toto treba, za pol hodinu čo som tam bol som zaplatil 500 Sk. Ja som tie peniaze mohol dať hocikde inde. A on, že ešte aby som prišiel lebo mi treba dať do poriadku osud a aj auru. No povedz Ašarat nie som ja len starý somár?! Takúto hlúposť, keď sa roky rokúce venujem mágii a toto urobím takto vyhodím peniaze!

Pani Evka

Pani Evka prišla za mnou niekedy okolo roku 1997 a to na odporučenie inej klientky.
Uvidel som pred sebou ženu vo veku okolo štyridsať rokov ktorá bola úplne zúfala pretože mala chorého syna a nikto vraj nevedel pomôcť.
Nuž nie som pediater, ale vypočuť si ju ako , človeka môžem, povedal som si v duchu. A jej som pre istotu ozrejmil čím sa ja primárne zaoberám a že nie som si istý, či budem vedieť pomôcť, ale pokúsim sa.
No hneď ako začala, tak ma ako rodiča, čo vtedy mal deti v približne v jej veku doslova zdvihlo z kresla. To čo som počul bolo niečo neskutočné! Doslova hyenizmus, lebo iné slová nemám ani dnes odstupom rokov, ale to nakoniec to posúďte sami.

„Viete pán Ašarat, moje dieťa má problémy je veľmi živé a občas sa sním neviem rady. Kvôli škole nechcem aby sa mu posmievali a tak som skúsila liečiteľov, ale no viete tí čo sú reikisti mi povedali, že s tým nevedia nič urobiť, že mám ísť za psychológom alebo psychiatrom. Ja to však nechcem takto riešiť, bojím sa že sa to dostane von a budú sa mu posmievať a tak som išla za pánom MVDr. Ferdinadom Macíkom on má tú svoju ordináciu v Lučenci, (meno je vymyslené akákoľvek zhoda je len náhoda) a on je viete ten prognostik alebo dispozičný niečo. Ja ani neviem už presne čo to má za odbor. Viete bola som uňho sedemkrát a ja som už zúfala z toho celého.“ – pauza potom po chvíli pokračovala.

„Nuž viete konzultácia uňho stála rovných dvetisícpäťsto korún. To mi hneď nahnal toľko strachu, lebo mi povedal, že syn ma zlú auru, že je samá diera a neviem čo všetko ešte. Tak som sa bála bola som z toho úplne mimo! Potom mi povedal, že aby pomohol musím prísť aspoň sedem krát a jedno sedenie uňho je rovných päťtisíc korún. Viete a tu Vás pán Ašarat musím upozorniť ja nemám peniaze, nemám Vám ani ako zaplatiť, pretože ja som mu dala všetko čo som mala. Dokonca sme s manželom predali televízor a nejaké šperky, len aby nám pomohol.“

Tu opäť nastala pauza a pozerala na mňa ako zareagujem a či má hovoriť ďalej. Uistil som ju, že teda u mňa ona nič nebude platiť pretože zaplatila viac než je mysliteľné už podvodníkovi. Rovno som jej povedal, že ja by som šiel na políciu. Potom som požiadal aby hovorila ďalej.

„Nuž viete pán Ašarat bola som, ale ten policajt mi povedal, že na to nemáme zákony a že keď som mu platila dobrovoľne… .“ (v tom období, boli zákony aké boli)
„No proste som ku nemu šla päťkrát a dokopy som mu zaplatila dvadsaťpäť tisíc a dvetisícpäťsto za konzultáciu. Viete nie sme veľmi majetný už nič nemáme aj som to pánu doktorovi Macíkovi povedala a on sa ma spýtal, či nemáme niečo čo by sme mohli predať. Tak som mu po pravde povedala, že už sme predali šperky aj televízor, že máme len zariadenie bytu, nábytok a aj rodina nám požičala a to som mu ja už všetko dala. Pán Ašarat a on mi na to povedal, že potom mu je veľmi ľúto, ale ak nemám peniaze môjmu synovi nevie pomôcť. A stým ma doslova od seba vyhodil, že nech skúsim inde, že on mi povedal, že robí za päťtisíc a keď nemám peniaze načo za ním idem. Cítila som sa ponížená a s plačom som odišla. Ani sme by som neprišla, ale kamarátka ma sem dotiahla, že sa nemusím báť.“

Tak ja som potom predslove mal ešte veľmi veľa doplňujúcich otázok. Jedna z nich bola, čo to pán doktor akože robil?

„Viete pán Ašarat ja netuším, lebo chlapec je rovnaký nič sa nezmenilo. On si ho len postavil pred stôl chrbtom ku nemu a mával rukou, dvíhal svoju ruku a čosi akousi cudzou rečou hovoril. Potom si takou oceľovou paličkou čosi miešal v takej sklenenej miske a niečo si pri tom opäť hovoril. Viete ja som jednoduchá žena ja cudzej reči nerozumiem, my sme mali akurát tak ruštinu v škole, tak Vám neviem viacej ku tomu povedať. Fakt len toto robil, ale chcela som veriť, že mi pomôže teda, že synovi pomôže a dopadlo to takto!“

Mám dojem, že toľko stačí ku tomuto. A ako to dopadlo? Tak milú pani som si teda vypočul a jemne som jej predostrel čo ďalej. Pred ňom som zdvihol telefón a zavolal jednému priateľovi volajme ho PhDr. Ján Daník. Povedal som čo je vo veci a on najprv nie, že on nie je detsky psychológ, ale nakoniec sme sa dohodli a pani sa Evka sa presunula niekoľko dverí po chodbe do ambulancie klinickej psychológie.

Prešlo šesť mesiacov a niekto zrazu mi klope na dvere. Za dverami sa objavila usmievavá tvár pani Evky. Doniesla mi hádam najväčšiu bonboniéru a fľašu koňaku. Najprv som si tvár nevedel okamžite zaradiť, do momentu než mi nepripomenula kto je.
Následne mi porozprávala ako jej PhDr. Daník pomohol a jeho kolega detský psychológ zase pomohol jej synovi. Mne sa teraz prišla poďakovať, že som ju vypočul a ako sama povedala:

„Dotlačil ste ma do jeho ambulancie a nám sa vrátil život do normálu. Aj ja som sa stala jeho klientkou a neskutočne mi pomohol a jeho kolega pomohol a pomáha môjmu synovi. A to všetko vďaka Vám, pán Ašarat.“

Takže to všetko dopadlo vynikajúco. Prognostik z Lučenca dostal čistých Dvadsať sedemtisícpäťsto korún, rodina prišla skoro o všetko čo mala, ale nakoniec sa všetko na dobré obrátilo. Moje deti sa potešili bonboniére a moji kolegovia koňaku.
Ja tomu, že som si od škrtol úspešnú vec bez toho, že by som opäť niečo musel reálne skrz mágiu robiť a zasahovať.

A tu končím toto svoje vyprávanie, niekedy nabudúce tentoraz s oblasti prekliatí vám niečo prinesiem. Teším sa na opätovné stretnutie.

Tags:

Tento príspevok bol odoslaný v utorok, október 9th, 2018 o 15:10 a je zaradený pod články. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätný odkaz - trackback z Vašej stránky.

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.


Copyright © 2018 - prirodna-medicina.SELEKCIA.SK - používame WordPress
Design blogov vytvorili InfoCreek